Siber Zorbalık Eğitimi

Hasbihal Eylem Planı çerçevesinde Rehber öğretmenimiz tarafından , okulumuz Pansiyonunda kalan öğrencilerimize dijital dünyada karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir siber zorbalık eğitimi düzenledi. Bu eğitim, internetin ve sosyal medyanın güvenli kullanımı konularında bilinçlendirme yapmayı hedefliyor.

Eğitimde, siber zorbalığın ne olduğu, nasıl tanınabileceği ve karşılaşıldığında nasıl tepki verilmesi gerektiği gibi konular ele alındı. Öğrencilerimize, online platformlarda kişisel bilgilerini paylaşırken dikkat etmeleri, sosyal medya hesaplarını güvenli bir şekilde yönetmeleri ve çevrim içi taciz ve zorbalık durumlarında nereye başvurabilecekleri konusunda bilgiler verildi.

Okulumuz bu tür eğitimlerle öğrencilerimizi sadece akademik değil, sosyal ve psikolojik açıdan da güçlendirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerimiz, siber zorbalık konusunda bilinçlenerek dijital dünyada daha güvenli ve sorumlu bireyler olmayı öğreniyorlar.

Eğitim sonrasında öğrencilerimizden gelen geri bildirimler olumlu yönde oldu. Öğrencilerimiz, siber zorbalıkla nasıl başa çıkacakları konusunda daha bilinçli olduklarını ve bu tür durumlarla karşılaştıklarında daha donanımlı hissettiklerini belirttiler.

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 16:06 - Görüntülenme: 19