T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / TAVŞANLI - Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kalite Takip Sistemi 2018-2019

Kalite Takip Sistemi 2018-2019

Haz

Şbt

         Kalite Takip Sistemi İzleme Ve Değerlendirme Alanı Mayıs ayı faaliyeti kapsamında yıl boyunca  gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı. Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ile istişare edilerek dönem sonu "Vizyon Belgesi İzleme Raporu" hazırlanmıştır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ekim-Kasım-Aralık-Mart-Nisan- Mayıs aylarını kapsayan İmam Hatip liselerinde kaliteyi yükseltmeyi hedefleyen Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesi İzleme Raporu hazırlandı.

Şbt

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerimiz için okul pansiyonumuzun yemekhanesinde moral ve veda iftarı düzenlendi. Son sınıf öğrencilerinin yanı sıra bu sınıflara derse giren öğretmenlerin ve okul idaresinin de katılımıyla gerçekleşen iftar programında söz alan okul müdürümüz öğrencilere girecekleri üniversite sınavında ve sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Onlara mezun olup gitseler bile okulumuzun kapısının her zaman açık olduğunu söyledi. Düzenlenen bu yemekle öğrencilerin kendi arasındaki ve öğrenci öğretmen arasındaki birlik ve beraberlik olgusunun gelişmesi sağlandı.

Şbt

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Kalite Takip Sistemi (KTS) Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Mayıs ayı faaliyetinde planlanan "Birlik, Beraberlik, Kardeşlik, Dayanışma Ayı "Şehr-i Ramazan" Etkinlikleri" kapsamında  08  Mayıs  2019 Çarşamba günü ,okulumuz pansiyonunda öğretmen ve öğrencilere yönelik  iftar yemeği  yapılmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı olarak Mayıs ayı çalışması kapsamında  Ramazan ayında Tavşanlı Moymul Camiinde iki öğrencimiz tarafından mukabele uygulaması yapılmıştır.  

Şbt

Kalite Takip Sistemi Akademik Gelişim alanı olarak Mayıs ayında öğrencilerimizin de katılımı ile tübitak bilim fuarlarına inceleme gezileri yapılmış ve öğrencilerimiz ilerleyen yıllarda katılımı için teşvik edilmiştir. 

Şbt

Kalite Takip Sistemi Öğretmen ve Yöneticileri alanı 2019 MAYIS ayı faaliyeti olarak Eğitimin terbiye ve irfan boyutu konulu söyleşi gerçekleştirilecektir.Konuyla ilgili Prof.Dr.Vahit GÖKTAŞ'ın'' Tasavvufi Terbiye'ninGünümüz Din Eğitim-Öğretimine Sunabileceği imkanlar'' adlı  makalesi okunup  öğretmenlerimizle müzakere edilmiştir.

Şbt

2018/2019 eğitim öğretim dönemi Mayıs ayı Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında Fiziki imkanlar alanı olarak Tavşanlı Anadolu İmam-Hatip Lisesinde ve okulumuz pansiyonunda,mezun olmuş öğrencilerimize yönelik iftihar köşeleri oluşturulmuştur.Bu köşelerde mezun olmuş öğrencilerimize ait fotoğraflara,çeşitli yarışmalarda kazanmış oldukları belge ,plaket,madalya ve kupalara yer verilmiştir.Okulumuzda mevcut olan iftihar köşelerine yeni eklemeler yapılıp yeniden ele alınmak sureti ile daha da zengin bir içeriğe kavuşturulmuştur.Ayrıca okulumuz pansiyonundan mezun olan öğrenciler içinde,okulumuz pansiyonunda hatıra fotoğraflarından oluşan bir bölüm oluşturulmuştur.

Şbt

2.Dönemde yapılan sınavlar neticesinde Felsefe Branşında 10.sınıflarda istenilen başarı yüzdesi tutturulmuş olup bazı konularda öğrencilerin zorlandığı gözlenmiştir.özellikle Felsefenin temel konuları ve problemleri ünitesi tekrar edilmiştir.11.sınıflarda 19.yy felsefesi ve ortaçağ Avrupa felsefesi konularında öğrencilerin zorlandıkları görülmüş ve bu konular tekrar ela alınmıştır.Türk Dili ve Edebiyatı dersi 10.sınıflarda cümle çeşitleri ve sıfat tamlamaları  adlı konuların  eksik olduğu gözlemlenmiş bu konularla alakalı test çözümü alıştırmalar ve konu tekrarı yapılmıştır.11.sınıflarda cumhuriyet dönemi yazarı ve eserleri,noktalama işaretleri konularını öğrencilerin çogunun yaptığı gözlemlendi.Anlatım bozuklukları konusunda öğrenciler yetersiz görüldü ve bu konu ile ilğili konu tekrarı yapılıp test çözülmüştür.İngilizce dersinden 9.sınıflarda sıfat ve zarfların eksik olduğu görüldü ders tekrarı yapıldı.10.sınıflarda USED TO konusunda öğrencilerin zorlandığı tesbit edildi testler çözüldü.11.sınıflarda ise PAST TENSE VE PAST CONTİNİOUS TENSE ile ilğili sorular çözülmüştür.Fizik dersinde ise bazı konularda eksiklikler görüldü ve bu konularda test çözümü yapıldı.Kimya dersinde ise 9.sınıflarda Bağlar konusunda yetersiz oldukları tesbit edildi soru çözümleri ve konu tekrarları yapıldı.10.sınıflarda ise Asit Baz konusunda tepkimelerin yazılması yetersiz görüldü.Tekrar konu anlatımı ve örnek soru çözümü yapıldı.11.sınıflarda çözünürlük konusunda problem tipleri zorlayıcı olarak görüldü.tekrar soru çözülerek pekiştirildi.Kimyasal hesaplamalar soru tiplerinde başarısız oldukları tesbit edildi.Testler verildi.konu tekrarı yapildı.Tarih dersinde 11.sınıflarda eksik olan konuların tekrarı yapildı,konuya ilişkin sorular çözüldü.12.sınıflarda ise üniversite sınavı hazırlık çalışmalarına göre konu tekrarı yapıldı.Matematik dersinde 9.sınıflarda yüzde problemleri ,10.sınıflarda karmaşık sayılar,11.sınıflarda ikinci dereceden iki bilimeyenli denklem sistemleri ve 12.sınıflarda Türevin uygulamaları konularında eksiklikler tespit edildi bu konular okul derslerinde ve DYK kurslarında tekrar edilip sorular çözüldü.

Şbt

Okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencileri için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi ve Germiyan Yerleşkesine okul tanıtım gezisi düzenlendi. Yapılan gezide üniversite öğrencilerinin ve bölüm sorumlarının rehberliğinde bölümler tanıtıldı, meslekler ve çalışma şartları hakkında bilgi verildi. Üniversitenin sosyal etkinlik imkanları tanıtıldı. Atölye ve laboratuvarlar gezildi. Üniversite Rektörü ile görüşme yapıldı. Üniversite yemekhanesinde öğrencilere öğle yemeği ikram edildi. Öğrencilerin üniversite hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. 

Şbt

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Kalite Takip Sistemi (KTS) Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı Nisan ayı faaliyetinde planlanan "münazara Etkinliği" 22 Nisan 2019 Pazartesi günü ,okulumuz 12/A ve 12/C sınıfaları ile  okulumuzun konferans salonunda "çok gezen mi bilir, çok okuyan mı bilir" konusu üzerine yapılmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Kalite Takip Sistemi Öğrenci mesleki gelişim  alanı Nisan ayı çalışmaları kapsamında, kandil gün ve geceleri için okul ve camilerde program yapılması çerçevesinde  Tavşanlı Mevlana Camiinde Mevlit Kandili, Aliköy  beldesinde Regaip Kandili,Yağmurlu Köyü Camiinde Miraç Kandili programı öğrencilerimiz tarafından icra edilmişitir.

Şbt

Kalite Takip Sistemi Akademik Gelişim alanı olarak Nisan ayında Dumlupınar Üniversitesine üniversite tanıtım gezisi yapılarak öğrencilere akademik ortam ve olanakları tanıtılmıştır. Ayrıca Tavşanlı Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi ve Tavşanlı Müzesi ile Tavşanlı Fotoğraf müzesine de ziyaretler yapılarak öğrencilerimizin tanıması sağlanmıştır.

Şbt

Kalite Takip Sistemi Öğretmen ve Yöneticileri alanı 2019 NİSAN ayı faaliyeti olarak Kültür ve medeniyetimizdeki bilim havzalarının ve gönül coğrafyamızın geçmişini bugünkü durumunu analiz eden Halime TOROS´un " Asya´nın Kandilleri" adlı kitabı okunup  öğretmenlerimizle müzakere edilmiştir.

Şbt

Nisan ayı Kalite Takip Sistemi, fiziki ortamları geliştirme ekibi olarak görev programında yer alan faaliyetler kapsamında,okulumuzun ve öğrenci pansiyonumuzun koridor ve duvarlarına eğitici ve bilgilendirici mahiyette bir dizi resim, hat, Türk büyükleri, değerlerimiz ve ayetlerden oluşan levha-pano ve görseller asılmıştır.Bu çalışmadaki amacımız öğrencilerimize milli, manevi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak ve milli tarih şuurunu kazandırmaktır.Çalışmamız, başta ekip öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin ortak katılımı ile gerçekleştirilmiştir.