Haz

Ömer Hayyam Matemetik Sokağı'ında merak edilen birçok soru araştırılıp sergilendi. Çok faydalı bilgilerin yer aldığı sergimize öğrencilerimizin ilgi ve alakaları yüksekti.

Haz

2023-2024 eğitim öğretim yılı hafızlık proje sınıfı kabul sınavı gerçekleştirildi. Erkek öğrenciler okulumuzda ve Kavaklı erkek Kuran kursunda, kız öğrenciler Şeyh Edebali iho ve Kavaklı kız Kuran kursunda eğitim göreceklerdir.

Haz

Z-Kütüphanemizde öğrencilerimiz derslerden sonra çeşitli konularda araştırmalarda bulundular.

Haz

Mayıs ayı KTS çalışmaları  kapsamında 3 haziran cumartesi günü  okulumuz öğrencileri ile tavşanlı göbel mesire alanında doğa yürüyüşü ve kahvaltı yapılmıştır. Doğa yürüyüşü sonrasında öğrencilerimize çay ve sandviç ikramı yapılmıştır.

Haz

“Genç Muhafızlar” Hafızlık yarışması Türkiye Finali Kütahya -Tavşanlı'da gerçekleşti.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arası "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali" Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Yarışmamızı onurlandıran; Kütahya Valisi Ali ÇELİK, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman SEZGİN, Ak Parti Kütahya Millet Vekili İsmail Çağlar BAYIRCI, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım UYSAL, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Ahmet TEKİN, Tavşanlı Kaymakamı Hayretin BASKIN, Belediye Başkanı Mustafa GÜLER, Simav Belediye Başkanı Fatih KALAY, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan ASAN, Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ali ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü daire başkanı İhsan ERKUL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hamdi SARIÖZ, Hakan GÖLPINAR, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet ZORLU, Rıdvan ACAR ve Eşi,  Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim KARABOĞA, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Kaan ULU, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ŞİRİKÇİ, Emet İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal ŞEN, Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ŞENTÜRK, Ak Parti İl Başkanı Mustafa ÖNSAY, Ak Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal KIYAK, Kütahya’da bulunan İHO ve AİHL Müdürleri, Tavşanlı Protokolü Tavşanlı’da bulunan okul Müdürleri, Kavaklı Kuran kursu idareci ve öğrencileri ile isimlerini sayamadığımız sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yöneticiler, daire amirleri ve Tavşanlı halkından katılım sağlayan Kuran sevdalıları.

Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen yarışmaya İmam Hatip Ortaokulu kategorisinden: Zonguldak, Amasya, Erzurum, Bitlis, Elazığ, Adana, Konya, İzmir, Düzce, İstanbul; Anadolu İmam Hatip Lisesi kategorisinde Ankara, Sivas, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kayseri, Konya, Kütahya, Kocaeli, İstanbul olmak üzere 18 ayrı ilden katılım sağlayan öğretmen, idareci, 20 öğrenci ve ailelerine;

Maddi manevi katkıda bulunan kurum, kuruluş ve şahıslar:

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Tavşanlı Belediyesi

Simav Belediyesi

Kütahya İl Müftülüğü

Tavşanlı İlçe Müftülüğü

Tavşanlı Kavaklı Kur’an Kursu

Tavşanlı Ticaret Odası

Tavşanlı Sarraflar Odası

Tavşanlı Din Öğretimi Destekleme Derneği

Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği

Farika Porselen

İhya Sanayi Ticaret LTD.

Leblebi Atölyesi (Emin Deniz)

Leblebiciler Odası

Deniz Kuruyemiş

Uyum Ajans

Tavşanlı EHAD Hafızlar Derneği

Nokta Reklamcılık

Tavşanlı Filiz KOOP.

Program boyunca ilçemize gelen gruplara mihmandarlık yapan idareci ve öğretmen arkadaşlarımız ile, programımıza maddi manevi destekte bulunan tüm şahıs ve kurumlara şükranlarımızı sunarız.

Mustafa SARIALTIN

Haz

"19 Mayıs Bahar Turnuvası" kapsamında okullar arası yapılan futsal turnuvasında okulumuz birinci olmuştur.

Gençlik haftası nedeniyle öğrencilerimiz Tavşanlımızın çeşitli camiilerinde genç hatipler olarak bu hafta minberde ve mihrabta görev alıp cuma namazını kıldırdılar.

İmam hatip liseleri ve ortaokulları arası düzenlenen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" TÜRKİYE FİNALİ'ne okulumuz ev sahipliği yapacaktır. 6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan programa tüm halkımız davetlidir.

Meslekî Tanıtım amacıyla okulumuzda bilgilendirme yapan emniyet teşkilatı çalışanlarına teşekkür ederiz. Polislik ile ilgili detaylı bilgi edinen öğrencilerimiz yapacakları meslekler arasında ilk sıralara polisliği koydular.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar USLU hocamız mezun olduğu okulun şimdiki öğrencileriyle buluştu. Söyleşide din-sanat ilişkisi üzerine sunum yapan hocamız öğrencilerimizin dikkatini celb etti.

Leblebi Kokulu Şehir isimli kitabın yazarı Mesut KOCAMAN okulumuzda gerçekleştirdiği konferansında Tavşanlı'nın yerel tarihinden bahsetti. Hocamız tarihi yapı açısından çok zengin olan ilçemizin tarihi değerlerinin ve mekanlarının korunması gerektiğini vurguladı.

1983 yılında okulumuzdan mezun olan araştırmacı yazar Cafer DURMUŞ Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesinde araştırmacı statüsüyle görevine devam etmektedir. Öğrencilerimizin çok faydalandığı ve bilinçlendiği bir söyleşi gerçekleştirdi.

İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programımız ilçe çapında büyük yankı uyandırdı. Programa Tavsanli Kaymakamı sayın Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı sayın Mustafa Güler,Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşuve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürümüz Mustafa Sarıaltın yapti. Programda Tarihçi, Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Çelik de öğrencilere hitap etti.

Rehber öğretmenimiz Hüseyin SAĞLAM başkanlığında öğrencilerimize üniversite tanıtım stantları kuruldu. Ondan fazla üniversitenin göndermiş olduğu tanıtım broşürleri ve kitapçıklar öğrencilerimiz tarafından incelendi. Ahmet GÖK, Ahmet ERNAK ve diğer hocalarımız da öğrencilerimize bilgilendirmede bulundu.