Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 300 öğrenci ile  bisiklet turu düzenlenmiştir bisiklet turuna katılan Bağlık Ortaokulu İlker ESEN, 75.Yıl Ortaokulu İnan ASLAN , Moymul Ortaokulu Birol KÜÇÜKOĞLU , Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mustafa KÖKSAL öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İmam hatip okullarının kuruluşunun 72. yıldönümü programında okulumuzda  idareci ve öğretmen olarak görev yapmış olan Mehmet ÖZTÜRK, Halil İbrahim ALTINBAY, Hasan Hüseyin TEKE, okulumuz mezunları Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER ve Ak Parti Tavşanlı ilçe başkanı Hafız Ali ÖZDEN'nin katılımlarıyla okulumuzun 50. yılı hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Birbirinden güzel anılarla duygu yüklü bir atmosfer oluşturan katılımcılara teşekkürü bir borç biliriz.

Ekm

Günlerdir tüm dünyanın gözleri önünde İsrail tarafından vahşice soykırıma tabi tutulan din kardeşlerimiz Filistin halkından şehit olanlar için okulumuz öğretmen ve öğrencileri gıyabi cenaze namazı kıldı. Okul müdür vekili Mehmet ONUK gıyabi cenaze namazını niçin kıldığımız hakkında bilgi verdi. Namaz öncesi ayet ve hadisler ışığında müslümanların birlik olması konusunda kısa bir konuşma yapan meslek dersleri öğretmenimiz Mehmet Kaymak cenaze namazının imamlığını da üstlendi. Namazlarımız ve dualarımız kabul; Allah Filistinli din kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Ekm

HEDEF YKS 2024 kapsamında çalışmalar, denemeler okulun açıldığı ilk gün itibariyle başlamıştır.  Pansiyonda kalmayan 12. sınıf öğrencilerimiz de akşam etüdü için pansiyona gelmektedir.

Ekm

Avrupa Kod Haftası Etkinlikleri kapsamında 5/B sınıfı öğrencilerimizle bilgisayar destekli kodlama çalışmaları yaptık.

Ekm

Diyanet işleri başkanlığının camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle  bu yıl uygulamaya koyduğu " Camide, mihrap ve minderde gençler var" projesi kapsamında Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Tavşanlı müftülüğü ile ortaklaşa ilçe merkezindeki çeşitli camilerde cuma namazı uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama halk tarafından büyük ilgi gördü.

Ekm

Sınıflar arası futsal turnuvasının ilk maçı okul müdürümüz Mustafa SARIALTIN'ın başlama vuruşu ile gerçekleşti. Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileriz.

Ekm

Öğrencilerimizle Tavşanlı Çardaklı mahallesinde bulunan höyüğü ziyaret ettik. Arkeologlar ve kazı çalışmalarının başında olan Prof. Dr. Erkan FİDAN hocamız öğrencilerimize höyükle alakalı çok kıymetli bilgiler verdiler. Yapılan sunumun ve çıkarılan eşyaların gözlemi bittikten sonra kazı alanına gidip hep birlikte kazı yaptık.

Ekm

Okulumuz proje sınıfı, sınıf rehber öğretmeni İsmail MEŞE ve okul rehber öğretmenimiz Selçuk ALTUNDAŞ gözetiminde İzmir'e TEKNOFEST heyecanını yaşamaya gittiler.

Eyl

Okulumuz TDE öğretmeni Kübra Aydınlı ve meslek dersleri öğretmeni Esra Polat 9. sınıf öğrencilerimiz ile Kebikeç Kitap Kahve’yi ziyaret etti. Ali Kılınç hocamızın bilgilendirme sohbeti ve çay eşliğinde geçen ilk bölümün ardından öğrencilerimiz üst kata çıkarak farklı oyunlarla keyifli vakit geçirdiler. Kebikeç Kitap Kahve gönüllülerine ve Ali Kılınç hocamıza misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz 5/A hafızlık proje sınıfı KEBİKEÇ Kitap ve Kahve’yi Türkçe Öğretmeni Hatice Şule Şahin gözetiminde ziyaret etti. Okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni ve aynı zamanda KEBİKEÇ’in başkanı olan Ali KILINÇ hocamızın kütüphane hakkında bilgilendirmesinin ardından yapılan çay ikramıyla öğrencilerimiz keyifli dakikalar geçirdi. Bizi samimi bir şekilde ağırlayan Ali KILINÇ ve Rümeysa KILINÇ başta olmak üzere tüm KEBİKEÇ gönüllülerine teşekkür ederiz.

Eyl

Proje sınıfı öğrencilerimizle Kızılay Tavşanlı şubesi ziyaretimizde Şube Başkanı Mümtaz SERDAROĞLU; Kızılay’ın kuruluşunu, tarihini, şubenin çalışmalarını, şube binasını, Osmanlı’daki yaşam tarzını öğrencilerimize anlattıktan sonra bizlere kupa hediye edip, ikramlarda bulundular. Sayın SERDAROĞLU'na ve güler yüzlü ekibine teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzun 9. sınıf öğrencileri TDE öğretmenlerimiz Kübra AYDINLI ve İsmail MEŞE gözetiminde Tavşanlı Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphane müdür vekili Mehmet MEŞE'nin bilgilendirmesi ile başlayan ziyaret, öğrencilerimizin kütüphaneye üye olup ödünç kitap almalarıyla tamamlandı. Kütüphane personeline misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızın kitabın yollarını aydınlattığı günler diliyoruz.

Eyl

MEvlid-i Nebi haftası münasebetiyle gerçekleştirilen programa ilçe müftümüz sayın Mevlüd Hakan ASAN katılıp öğrencilerimizin okumuş olduğu hatimlerin duasını yaptı. Okul koromuz ilahiler söyledi. Şiirler ve oratoryo gösterisini içinde barındıran program her alanda Efendimiz'i örnek almamız gerektiği mesajıyla sona erdi.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılı okul açılış programı öğrencimiz Hafız Halil SEVEN'in Kur'ân tilavetiyle başladı. Okul müdürümüz Mustafa SARIALTIN'ın konuşmalarının ardından mezun öğrencimiz Ali ÇEVİK öğrencilerimize hitap etti. İngilizce öğretmenimiz Nuri ŞEKER ilk dersi yaptıktan sonra öğrenciler sınıflarına alındı.