Ara

Mezunlarımızdan kıymetli öğrencimiz Diyanet İşleri Başkanlığı Atama İşleri Daire Başkanı Yusuf TUNÇ bugün okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda öğrencilerimizle hasbihalde bulunan sayın TUNÇ ayrıca cuma namazını okulumuz mescidinde kıldırarak bizleri sevindirdi. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları kapsamında okulumuzda çalışıp vefat eden öğretmenlerimiz için Kabir ziyareti ve dua programı yaptık. Okul öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimiz için ise okulumuzun pansiyonunda yemekli Öğretmenler Günü prograı yaptık. Okulu Müdürümüz Mustafa SARIALTIN öğretmenlerimize hediye takdim etti.

Kas

Ortaokul proje sınıfımızla yapmış olduğumuz halı saha etkinliğinde öğrenciler hem aşırı eğlendiler hem de takım olmayı, centilmenliği, mutluluğu ve üzüntüyü paylaşmayı yaparak yaşayarak tecrübe ettiler.

Kas

Sınıflar arası futsal turnuvası finalinde 12/A ile 10P/A sınıfı karşı karşıya geldi. Skoru belirleyen tek golün sahibi 10P/A sınıfı şampiyon oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, turnuvada büyük emekleri olan Mustafa KÖKSAL hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürkü Anma Haftası kapsamında öğretmenlerimizin koordinatörlüğünde  öğrencilerimiz tarafindan okulumuzda Anma programı yapıldı ve Atatürkü Anma panosu oluşturulmuştur.

Kas

Proje sınıfımızla okul dışı etkinlik planımız kapsamında ada mesireliğinde toplandık. Birlik beraberlik hoş sohbet ve muhabbet dolu bu organizasyonda herkes çok eğlendi..

Kas

Hafızlık proje sınıfı öğrencilerimizle birlikte Diyanet Gençlik Merkezi'ni ziyaret ettik. Eğlenceli oyunlar, güzel sohbet ve lezzetli ikramlar için Ali UYSAL hocamıza teşekkür ederiz.

Kas

Öğrenci velimiz aynı zamanda emniyet personeli Süleyman KILIÇ tarafından öğrencilerimize tanımadıkları insanlar tarafından gelebilecek zararlardan korunmaya yönelik seminer verildi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Liseleri ve ortaokulları ile Kavaklı Eğitim Merkezlerinin işbirliği içinde okuduğu 100 hatmi şerifin duasını yapmak için öğrenci ve velilerimizle sabah namazında buluştuk. Hafızlık projesi öğrencilerimiz Yasin-i Şerif okudu, ilçe müftümüz sayın Mevlüt Hakan ASAN duadan sonra Filistin ve Gazze özelinde vatanın, bayrağın, birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti.

Kas

Okulumuzda Değerler Eğitimi kapsamında ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı ve Kudüs şehrini öğrencilerimize tanıtmak için bir Kudüs köşesi oluşturduk. 26-27 Ekim 2023 tarihleri boyunca öğrencilerimiz köşeyi ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerde afişler, görseller ve Mescidi Aksa maketi üzerinden okulumuz öğrencileri tarafından anlatımlar gerçekleştirildi. Böylelikle öğrencilerimiz, merak ettikleri soruların cevaplarını  yine öğrenci arkadaşları yardımıyla elde etmiş oldular.

Aynı etkinlik kapsamında Mescid-i  Aksa hakkında sorduğumuz soruya doğru cevap veren bir öğrencimize Kudüs Ajandası hediye edildi.

Ortaokul bölümündeki öğrencilerimiz içinse bir “Kudüs Boyama Köşesi” oluşturduk. Ders aralarında öğrencilerimiz Kudüs Köşesine gelip konuyla ilgili boyama etkinlikleri gerçekleştirdiler. Etkinliğin ikinci günü ders aralarında Kudüs ezgilerini öğrencilere dinleterek manevi anlamda coşkulu dakikalar yaşamaları sağladık.

Aynı etkinlik kapsamında güncel bir konu olan Gazze’ de yaşanan insanlık dramına da yer verdik. Cemil Meriç’in söylediği gibi “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.” düsturunca Gazze’de müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı etkinliğin görsel içerik kısmında sunduk. Böylelikle öğrencilerimizde bir “ümmet bilinci” olmasını hedeflemiştik. Çünkü inandığımız peygamberimiz, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştu: “Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.”

Etkinliğin sonunda her kademeden öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız olumlu dönütlere göre bu anlamda başarılı bir etkinlik olduğuna inanıyoruz.

Temennilerimiz kapsamında Müslüman coğrafyalar için olan olumsuz  tüm durumların ortadan kalkmasını diliyoruz. Ayrıca özgür Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı yerinde ziyaret etme hedefini öğrencilerimizle birlikte kalbimizin en sağlam köşesine koymayı ihmal etmedik.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN 10/A SINIFINDAN EREN ALTIN TAVŞANLI CUMHURİYET KOŞUSUNDA 3. OLMUŞTUR. BAŞARILARI DAİM OLSUN.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine ve velilerimize ilçe sağlık müdürlüğü tarafından ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimi veren Elif Yasemin Demir'e teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 300 öğrenci ile  bisiklet turu düzenlenmiştir bisiklet turuna katılan Bağlık Ortaokulu İlker ESEN, 75.Yıl Ortaokulu İnan ASLAN , Moymul Ortaokulu Birol KÜÇÜKOĞLU , Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mustafa KÖKSAL öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

İmam hatip okullarının kuruluşunun 72. yıldönümü programında okulumuzda  idareci ve öğretmen olarak görev yapmış olan Mehmet ÖZTÜRK, Halil İbrahim ALTINBAY, Hasan Hüseyin TEKE, okulumuz mezunları Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER ve Ak Parti Tavşanlı ilçe başkanı Hafız Ali ÖZDEN'nin katılımlarıyla okulumuzun 50. yılı hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Birbirinden güzel anılarla duygu yüklü bir atmosfer oluşturan katılımcılara teşekkürü bir borç biliriz.

Ekm

Günlerdir tüm dünyanın gözleri önünde İsrail tarafından vahşice soykırıma tabi tutulan din kardeşlerimiz Filistin halkından şehit olanlar için okulumuz öğretmen ve öğrencileri gıyabi cenaze namazı kıldı. Okul müdür vekili Mehmet ONUK gıyabi cenaze namazını niçin kıldığımız hakkında bilgi verdi. Namaz öncesi ayet ve hadisler ışığında müslümanların birlik olması konusunda kısa bir konuşma yapan meslek dersleri öğretmenimiz Mehmet Kaymak cenaze namazının imamlığını da üstlendi. Namazlarımız ve dualarımız kabul; Allah Filistinli din kardeşlerimizin yardımcısı olsun.